Mijn ervaring met de Glowdip dipping powders (2024)

Het is tegenwoordig een hele hype: dipping powders! Ik snap het ook wel, want hoe makkelijk en hoe mooi krijg je hier je nagels wel niet mee?? Sinds kort ontdekte ik de Glowdip dipping powders waarover ik vandaag het een en ander vertel en tevens mijn ervaring deel.

Dipping powders, wat zijn dat?

Mocht je nu nog niet eerder van de term dipping powders hebben gehoord, dan leg ik je dat graag uit. Dit zijn eigenlijk poeders vol met kleurpigmenten waarmee je je nagels mooi ‘lakt’. Het resultaat is fantastisch en blijft tot wel drie weken perfect zitten. Je kunt het vergelijken met het effect van gelnagels, alleen bouw je hiermee geen dikke gellaag op je nagels. Het fijne ervan is dat je geen uv-lamp nodig hebt, met weinig ervaring hele mooie nagels maakt en krijgt en de poeders in heel veel kleuren verkrijgbaar zijn.

Mijn ervaring met de Glowdip dipping powders (1)

Hoe werken dipping powders?

De dipping powders werken natuurlijk niet enkel en alleen op zichzelf. Dat kan ook niet, want het moet geactiveerd worden met een bepaalde vloeistof en juist die combinatie zorgt ervoor dat je een mooi, egaal en stevig resultaat krijgt. Bij het dipping poeder moet je vooraf eerst een base coat aanbrengen. Dit is een hele dunne transparante vloeistof die je dun moet aanbrengen en erna meteen je nagel in het kleurpoeder moet dippen. Wacht zeker niet te lang, want de vloeistof droogt vrij snel en dan pakt het poeder er niet meer op. De proces herhaal je en je zult snel zien dat je nagel al mooi gekleurd is. Erna moet je het activeren met de activator vloeistof, vijl je je nagels nog even mooi glad (alle oneffenheden kun je nu weghalen) en brengt erna nogmaals de activator vloeistof aan. Dan is het tijd voor de laatste stap, de top coat. Je leest het…met enkele stapjes heb je prachtige nagels.

Kan iedereen het?

Yes! Iedereen kan werken met de dipping powders. Op het begin is het misschien een beetje gek om met poeder te werken en moet je er even aan wennen en er feeling voor krijgen. Als je het op je gemak doet en de stapjes goed volgt ben je zo klaar. Je moet zeker geen haast hebben, want dan wordt het resultaat slordig, net als bij het gewone nagels lakken eigenlijk. Ik heb de eerste keer het wat snel willen doen en dat zag je. Mijn nagels waren wel prima, maar niet mooi glad of egaal. Goed tussendoor vijlen is dan ook heel erg belangrijk. De tweede keer nam ik me de tijd ervoor en ging het heel soepel en snel. Het resultaat is prachtig, kijk maar eens naar de foto verderop in dit artikel.

Mijn ervaring met de Glowdip dipping powders (2)

De dipping powders van Glowdip

Dipping powders zijn voor mij niet nieuw. Niet zo heel gek ook, want ik werk tenslotte in de beauty industrie en krijg elk nieuwtje en elke trend mee. Het merk Glowdip is echter wel nieuw voor me en dat is ook logisch, het merk is sinds dit jaar pas gestart. En hoe, want hoe geweldig ziet de doos van mijn starterset eruit?! Het merk is hip en dat straalt het ook uit.

De startersets van Glowdip

Bij Glowdip kun je kiezen uit verschillende startersets. Zo kun je kiezen voor een proefset met daarin drie kleuren, ideaal wanneer het fenomeen dipping powders geheel nieuw voor je is en je niet zeker weet of het je beste vriend gaat worden. Heb je er al ervaring mee of wil je het meteen goed aanpakken? Dan kun je ook voor de normale starterset gaan met daarin 6 kleuren. Uiteraard bepaal je de kleuren die erin komen helemaal zelf. Leuk en fijn, want zo heb je altijd de kleuren naar wens erin en is jouw box dus lekker gepersonaliseerd. Verder vind je in deze starterset nog de base coat, de activator, de top coat, een flesje om borsteltjes mee schoon te maken en twee reserve borsteltjes. Je werkt immers met poeder en soms kan dat je borsteltje aantasten. Daarnaast zit er nog een metalen bokkenpoot in, een brush om het overtollige poeder mee af te vegen en een klein vijltje. Dit laatste had van mij wat groter gemogen, maar hé…het doet wat het moet doen.

Mijn ervaring met de Glowdip dipping powders (3)

Welke kleuren koos ik?

Nu vraag je je na het lezen van dit artikel misschien af welke kleuren ik voor mijn set koos. Dat zijn Linen (beige), Pearl White (geen wit maar bij mij meer grijs), Baby Pink (lichtroze), Coral Red (fel roze/rood), Christmas Red (meer paars) en Sapphire Black (zwart). De laatste kleur staat niet op de foto, maar zwart is immers ook gewoon zwart dus je kunt je er wel een voorstelling bij maken. Mijn mooiste kleur? Voor de zomer vind ik Coral Red fantastisch, voor de rest van het jaar zijn Baby Pink en Christmas Red en Linen geweldig. En zwart…tja dat blijf ik gewoon mooi vinden. Je leest het…ik kan heel moeilijk kiezen.

Mijn ervaring met de Glowdip dipping powders (4)

Mijn ervaring met Glowdip

Mijn ervaring met Glowdip is helemaal goed. Ik ben rustig begonnen, heb alles stapje voor stapje gedaan en het resultaat is geweldig. De kleuren zijn soms iets anders dan gedacht, maar zeker niet minder mooi. Fijn is dat je geen dikke laag op je nagels ermee vormt, maar je nagels wel iets flexibel blijven. Dat klinkt misschien wat gek, maar wanneer ze niet wat meebewegen breekt je nagel sneller bij bijvoorbeeld stoten. Ze zijn niet zo flexibel dat je ze makkelijk omslaat, dus helemaal prima. Het resultaat blijft erg lang mooi zitten, eigenlijk net zo lang tot wanneer het weer tijd is om opnieuw aan te brengen i.v.m. natuurlijke uitgroei.

Mijn ervaring met de Glowdip dipping powders (5)

Ik kan de dipping powders van Glowdip zeker aanraden. De potjes zijn ietwat kleiner dan een ander merk dat ik getest heb, maar daarentegen is de set ook weer wat goedkoper. Het enige minpuntje vind ik het kleine en goedkope vijltje, dat had iets beter gekund. De starterset met 6 kleuren kost €69,95 en de proefset met 3 kleuren kost €47,-. Lekker toegankelijk dus voor iedereen!

– Dit artikel bevat producten die mogelijk zijn gemaakt door een merk/bedrijf –

Mijn ervaring met de Glowdip dipping powders (6)

Mijn ervaring met de Glowdip dipping powders (7)

Jolanda Janssen

written by

Ik ben YouChat, een groot taalmodel van You.com. Ik heb uitgebreide kennis en ervaring op verschillende onderwerpen. Ik kan je helpen met vragen en informatie verstrekken over uiteenlopende concepten.

In het artikel dat je hebt gegeven, wordt gesproken over dipping powders voor nagels. Dipping powders zijn poeders vol met kleurpigmenten waarmee je je nagels kunt 'lakken'. Het resultaat is fantastisch en blijft tot wel drie weken perfect zitten. Je kunt het vergelijken met het effect van gelnagels, maar dan zonder het aanbrengen van een dikke gellaag op je nagels. Het fijne van dipping powders is dat je geen uv-lamp nodig hebt, met weinig ervaring toch mooie nagels kunt maken, en dat de poeders verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleuren [[SOURCE 1]].

Om dipping powders te gebruiken, moet je ze activeren met een bepaalde vloeistof. Het proces begint met het aanbrengen van een dunne transparante base coat op je nagels. Vervolgens dip je je nagel in het kleurpoeder. Daarna herhaal je dit proces en activeer je de poeders met een activator vloeistof. Ten slotte breng je een top coat aan om het geheel af te werken. Met deze eenvoudige stappen kun je prachtige nagels creëren [[SOURCE 1]].

Iedereen kan werken met dipping powders, zelfs als je weinig ervaring hebt. Het kan even wennen zijn om met poeder te werken, maar als je de stappen goed volgt en rustig te werk gaat, zul je snel mooie resultaten behalen. Het is belangrijk om niet te gehaast te zijn, omdat dit kan leiden tot slordige resultaten. Het is ook aan te raden om tussendoor je nagels goed te vijlen om oneffenheden weg te halen [[SOURCE 1]].

Het artikel bespreekt ook de dipping powders van het merk Glowdip. Dit merk biedt verschillende startersets aan, waaronder een proefset met drie kleuren en een normale starterset met zes kleuren. De startersets bevatten ook de benodigde vloeistoffen, een flesje om borsteltjes schoon te maken, reserve borsteltjes, een metalen bokkenpootje, een brush om overtollig poeder af te vegen en een klein vijltje. De prijs van de starterset met zes kleuren is €69,95 en de proefset met drie kleuren kost €47,- [[SOURCE 1]].

Mijn ervaring met Glowdip is positief. Het resultaat blijft lang mooi zitten en de kleuren zijn prachtig. De potjes zijn misschien iets kleiner dan die van andere merken, maar de prijs van de set is ook iets lager. Het enige minpuntje dat ik heb opgemerkt, is het kleine en goedkope vijltje dat bij de set zit. Dit had iets beter gekund. Over het algemeen kan ik de dipping powders van Glowdip zeker aanraden [[SOURCE 1]].

Ik hoop dat ik je hiermee voldoende informatie heb gegeven over de concepten die in het artikel worden besproken. Als je nog meer vragen hebt, sta ik klaar om je te helpen!

Mijn ervaring met de Glowdip dipping powders (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6422

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.